Til deg som deltar i undersøkelse hos oss

Har du fått invitasjon til å delta i en av våre undersøkelser? Her finner du informasjon om hvorfor vi ber deg svare, hvordan vi fikk tak i din kontaktinformasjon, hva vi bruker dine svar til og hvordan vi håndterer ditt personvern. Tusen takk for at du bruker tid på å svare på våre undersøkelser! Vi lover at du blir hørt.
kontakt oss

Har du blitt trukket ut til å delta i Den Nasjonale Reisevaneundersøkelsen?

Du finner informasjon om undersøkelsen, lenke til spørreskjemaet du kan svare på, og svar på vanlige spørsmål her: opinion.no/rvu

Hvorfor bruke tiden din på å besvare spørsmål fra oss?

Vi er Norges største selskap innen markeds- og samfunnsanalyser. Vi står bak meningsmålinger, spørreundersøkelser, intervjusamtaler og andre typer undersøkelser som du noen ganger blir invitert til å delta i. Vi hjelper store og små bedrifter, organisasjoner og offentlige myndigheter med å forstå sine kunder, brukere og innbyggere.

For å sikre at undersøkelsene er representative for befolkningen trekker vi tilfeldige utvalg av respondenter som deg. Enten trekkes du helt tilfeldig fra offentlige registre eller fordi du er med i et panel der du har sagt deg villig til å svare på undersøkelser. 

Uansett er din stemme viktig! Undersøkelser er nesten som valg: Det er din sjanse til å si din mening, påvirke bedrifter og samfunnet, og bidra til at alles stemme blir hørt, slik at alle teller like mye. Våre oppdragsgivere blant bedrifter, organisasjoner og myndigheter lytter til dine meninger og erfaringer, og kan dermed lage bedre produkter, tjenester, informasjon og politikk for deg og andre.

Vi forteller alt videre, unntatt hvem du er!

Resultatene og innsikten fra våre undersøkelser deler vi med kundene våre. Men vi vet ikke hvem som har svart hva, og oppgir aldri til våre kunder hvem som besvart våre undersøkelser. Vi er en profesjonell bedrift som er svært opptatt av å ivareta ditt personvern gjennom våre strenge rutiner og sikre tekniske løsninger. Vi er avhengige av din og våre oppdragsgiveres tillit, det er faktisk det vi lever av. Vi følger selvsagt norske lover, Datatilsynets bestemmelser og EUs internasjonale GDPR-regler for personvern og datalagring.  

Hvis du har spørsmål om disse temaene kan du sende e-post til Jørgen Bang på jorgen@opinion.no

Personvern og GDPR-regler for deg som deltager

I våre påmeldingsskjema vil vi be deg om å registrere informasjon som navn, telefonnummer og e-postadresse. Ved å klikke deg videre samtykker du til at Opinion kan oppbevare og behandle denne informasjonen.

Informasjonen du fyller inn i det påfølgende påmeldingsskjema, vil bli benyttet til å ta kontakt med deg i forbindelse med dette prosjektet. All personinformasjon du registrerer vil bli lagret hos Jottacloud på vegne av Opinion AS og slettet fortløpende. Er du deltager i et panel vil informasjonen også lagres på vår egen plattform for paneler OnLive.

Alle personopplysninger behandles konfidensielt av Opinion AS, og vil ikke bli benyttet i noe annet formål enn prosjektet eller panelet du er påmeldt. Du kan når som helst trekke ditt samtykke ved å sende en e-post til jorgen@opinion.no.

Hvorfor blir jeg bedt om å besvare undersøkelse fra Opinion?

Har du fått e-post, telefon eller brev fra oss med invitasjon til å delta i en undersøkelse? Det kan det være flere grunner til, men mest sannsynlig en av disse:

  • Du har selv meldt deg på et panel eller en aktivitet hos Opinion tidligere. I alle e-poster eller sms´er fra Opinion finner du informasjon om avmelding.
  • Du er medlem i vår leverandør Norstats panel. Da kan du få invitasjon på telefon eller e-post fra Norstat på vegne av oss i Opinion. Du finner vanlige spørsmål og svar om deltagelse Norstat sitt panel her: https://www.norstatpanel.com/nb/hjelp-og-stotte
  • Du har blitt trukket ut tilfeldig fra et register og får telefon, e-post eller brev om å delta i en undersøkelse. Hvis du vil vite mer om dette kan du gjerne ta kontakt med oss.