jobb i opinion

Markedsanalyse og samfunnsanalyse er en jobb med mening(er).

Hos oss får du jobbe med de mest spennende temaene for de viktigste samfunnsaktørene og de mest kjente merkevarene. Opinion har vokst raskt i flere år og er nå landets største analysebyrå. Vi er alltid åpne for å høre både fra bransjens flinkeste folk og talentfulle nyutdannede.

Vi ser etter deg som er nyutdannet eller har 1-3 års jobberfaring, sulten på å lære av de flinkeste folkene i analysebransjen samtidig som du raskt kommer ut i "skarpe" prosjekter. Du har relevant utdannelse (gjerne master) og er engasjert og lærevillig. Aktuell bakgrunn kan være samfunnsvitenskap, sosiologi, antropologi, psykologi, økonomi og markedsføring, statistikk og metode eller informatikk. Du er god på digitale løsninger og følger med på hva som skjer i samfunnet.

Vi ser også etter deg som har erfaring og har jobbet i noen år. Særlig hvis du har spesialistkompetanse innen kvalitativ eller kvantitativ analyse, avansert statistikk eller analytics (f.eks. modellering, maskinlæring, Python), eller om du er rådgiver med egen kundeportefølje og dokumentert evne til å bistå kunder med innsiktsbehov.

Les mer om å jobbe hos oss på denne siden, eller ta kontakt så tar vi en prat.

Ledige stillinger.

Navn på stilling.

Kort ingress om stillingen.

Navn på stilling.

Kort ingress om stillingen.

Hvorfor jobbe i Opinion?

Vi sitter sentralt på Vulkan midt mellom Oslo sentrum og Grünerløkka. Nærmeste nabo er populære Mathallen og et enormt utvalg restauranter, utesteder og kulturscener.

Jobb med de flinkeste folkene

Opinion er et av landets største og beste fagmiljøer for innsikt og analyse, innen både kvalitative og kvantitative metoder. Her lærer du faget av de beste! De siste 15 årene har vi vunnet flere bransjepriser enn noe annet analysebyrå.

Sosiale turer og aktiviteter

Vi liker å være sammen. Hver høst drar vi på inspirasjonstur til inn- eller utland. Alle kan bruke vår firmahytte på Venabufjellet. For de som ønsker det arrangerer den aktive Sosialkomitéen intervalltrening, soppturer, filmkvelder, fjellturer, sommerfest, julebord og After-Work. Blant annet...

Kontinuerlig faglig utvikling

Vi investerer mye tid og ressurser i intern og ekstern kursing, mentorordning og egentid til faglig oppdatering. Vi har jevnlige faglunsjer. I 2023 ble vi kåret til "Årets lærende bedrift" av nettkursleverandøren Videocation.

Inkluderende kultur

Kulturen hos oss er flat, uformell og inkluderende. Hele 98% av våre ansatte sier at Opinion er et topp sted å jobbe, og gir ledelsen toppscore. I 2023 kom vi på Topp 10-listen over Norges beste arbeidsplasser blant små og mellomstore bedrifter (Great Place To Work 2022). Hos oss er menneskene viktigst!

Gode betingelser

Hos oss får du konkurransedyktig lønn, god pensjonsordning og muligheter for bonus og overtidsbetaling. Vi har en god helseforsikring som sikrer deg og dine nærmeste hvis uhellet er ute, og alle ansatte kan benytte seg av våre avtaler med jobbpsykolog, massør og ergoterapeut.

Byens hyggeligste lunsj

Hver dag serverer vi mat som metter magen og samler gjengen rundt felles lunsjbord. Jamila, Opinions hjerte, har som jobb å gjøre alle i selskapet glade og mette med nydelig mat og stort smil.

Tre Opinionere om hvordan de har det på jobb.

Nina Hoven

Nina er senioranalytiker og spesialist i kvantitativ metode i Opinion. Hun er en erfaren tallknuser som behersker Python-programmering, maskinlæring, avanserte vektemodeller og tilrettelegging av data. Blant annet i våre store mobilitetsprosjekter som jobber mot Opinions egen datasjø.

Henrik Ferdinand Hanssen

Henrik er rådgiver i Opinion, mest innen kvantitative prosjekter, men behersker også kvalitative metoder. De siste årene har Henrik hatt ansvar for både store utredninger og mindre ad-hoc studier. Han holder foredrag om blant annet fremtidens bolig og boformer.

Hanna Sahlin

Hanna er ganske fersk analytiker hos Opinion og jobber mest med digitale metoder. Hun drifter blant annet online kundepaneler for oppdragsgivere i mange bransjer. Der henter hun ut løpende innsikt med bruk av digitale verktøy for dialog med målgruppen.

Vi har en sunn blanding av ferske og erfarne analytikere og rådgivere. Her er hva tre av våre seniorer synes om å jobbe i Opinion.

Dynamisk miljø med solid tverrfaglig kompetanse

I en hverdag med stadig nye og interessante problemstillinger, er det gull verdt å ha kolleger med bred og lang erfaring å sparre med. Vi har et aktivt miljø med gode spesialister på alt fra sammenstilling av ulike datakilder og avansert teknisk analyse til smart visualisering av resultater og innsikt. Dette samspillet er nok det jeg liker aller best ved å jobbe i Opinion.
Bjørn jacobsen
Seniorrådgiver

“Vi bidrar til at også de 'stille stemmene' i samfunnet blir hørt”

Vi er spesialister på store, komplekse prosjekter om sensitive temaer og sårbare målgrupper. For eksempel pårørendes situasjon, mobbing, seksuell trakassering, hvordan nå frem til innvandrere med pandemitiltak, og unges forhold til mental helse. Vi bidrar til innsikt fra «de stille stemmene» på vegne av kunder med viktige samfunnsoppdrag. Det er motiverende! Opinion er opptatt av å ivareta både respondentene og egne ansatte slik at vi takler alle utfordringer på en profesjonell måte. Med herlige kollegaer på toppen er det en glede å være på jobb!

Lene diserud
Seniorrådgiver

“Åpen og fleksibel mentalitet”

I Opinion setter vi alltid kundens behov og problemstillinger i sentrum. Ikke bare i ord, men i praksis. Det utfordrer hver enkelt av oss til å bruke erfaring og kunnskap til å sette sammen skreddersydde løsninger. På den måten blir hvert prosjekt noe nytt å jobbe med. Det liker jeg godt.

Jan Behrens
Seniorrådgiver
Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates
Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates