Korona
19.3.2020
19.3.2020

3 av 4 nordmenn forventer mer koronasmitte

Dette er en kommentar skrevet av
Dette er en analyse skrevet av

Norsk koronamonitor fra Opinion viser at 3 av 4 nordmenn tror at nye tilfeller av koronasmittede i Norge vil øke fremover (74 prosent). 16 prosent tror antallet vil reduseres og 10 prosent tror antallet vil forbli uendret.

Den siste uken har Norsk koronamonitor spurt til sammen 2000 nordmenn om deres forventninger. Målingene gjøres daglig.

- Det er ingen tvil om at nordmenn flest forventer at flere blir smittet av korona i Norge fremover. Dette er ganske stabilt over tid, men med en liten topp i helgen som var, sier Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Denne uken oppgir 72 prosent av oss nordmenn at vi tror flere blir smittet fremover, mot 77 prosent som oppga dette i slutten av forrige uke.

Innbyggere på Østlandet og i Oslo forventer i størst grad økning fremover. Men i alle landsdeler er det markant flere som forventer økning, enn stabil utvikling eller reduksjon i antall smittetilfeller fremover.

Desto høyere utdanning man har, desto flere tror på økt koronasmitte i Norge i tiden fremover.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor vil offentliggjøre en rekke nye tall om hvordan nordmenn håndterer koronaviruset.

Opinion har i samarbeid med Polling & Statistics og Encount etablert norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion vil også etablere et nasjonalt befolkningspanel for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media med flere.

Ta gjerne kontakt med

Ola Gaute Askheim

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

John Lauring Pedersen

John L. Pedersen på 917 33 359 eller john@opinion.no

Kontaktperson: