Nyhet
6.2.2024
6.2.2024

6 trender som vil prege markedsføringen i 2024

Dette er en kommentar skrevet av
Christina "Titti" Smitt
Seniorrådgiver
Dette er en analyse skrevet av
Christina "Titti" Smitt
Seniorrådgiver
I slutten av januar åpnet vi dørene og ønsket velkommen til lansering av "Markedsføringstrender 2024". Rapporten gir deg trendene som vil påvirke markedsføringsarbeidet i tiden fremover og baserer seg på innsikten fra oss, sett i lys av den brede erfaringen til Markedssjefene.

Under lanseringen stod Christina Titti Smitt fra Opinion og Trine Visdal fra Markedssjefene på scenen. Sammen ga de en sniktitt på de seks trendene fra rapporten, og vi tok naturligvis notater som vi gjerne vil dele med deg.

Trend 1: Det unormale har blitt den nye normalen

Forbrukerne tilpasser seg usikre tider og finner nye måter å håndtere livet. Markedsførere må derfor tilpasse seg forbrukernes bekymringer og tilby verdifulle løsninger.

Trend 2: Det nye landskapet av bevisste valg

Andre ting enn merkevare blir viktigere for forbrukeren som nå reflekterer bevisst over flere forbruksvalg enn før. Dette gjør at merkevarer betyr mindre. “Dupes” gjør inntog og det er ikke lenger flaut å kjøpe First Price. Merkevarer må være autentiske og tilby løsninger som representerer forbrukernes verdier.  

Trend 3: Å navigere i forbrukerens klimabevissthet

Forbrukerne er lei av grønnvasking og tomme løfter. Nå ønsker de at næringslivet skal hjelpe til slik at det blir lettere å ta bærekraftige valg, men bedriftene vise konkrete handlinger for å bevise troverdighet.

Trend 4: Hvordan skille seg ut i et overmettet mediemarked?

Finn ut hvilken hjertesak målgruppen din har, og bruk dette som en strategisk guide for samfunnsansvar og kommunikasjon. I tillegg er autentisitet, humor, og inkluderende markedsføring effektivt.  

Trend 5: Riktig kanalvalg for den selektive forbrukeren

Velg kanaler basert på fritidsinteresser og skap tilknytning gjennom community-drevne handleopplevelser. Og ikke glem generasjon X. De har solid økonomi, men de ønsker å se seg selv i reklamer på en autentisk måte og ikke unge glansbilder.

Trend 6: Fra hype til håndfast verdi for forbruker og bedrifter

Folk er mer skeptiske og bekymret for KI, og det er flere som er negative enn positive til bruk i arbeidslivet. Det er dermed på vei til å oppstå et skille, for det er liten tvil om at KI vil automatisere og effektivisere mye i markedsføringsbransjen. Det oppfordres derfor til å ta tak, eksperimentere og bli kjent med gode måter å jobbe med KI på. «Hopp på og følg med».

Det var en rask oppsummering av det du kan lese mye mer om hvis du laster ned hele rapporten. Du finner den her.

Tusen takk til alle som våget seg ut på speilglatte veier, og bidro til den strålende stemningen i salen på lanseringsdagen. Vi er glade og stolte av den sterke interessen for rapporten. Og til slutt vil vi nok en gang rette en stor takk til Markedssjefene for godt samarbeid.