Folkogfag
2.10.2023
2.10.2023

Opinion vokser videre – ansetter konkurrentens Norgessjef og fem til

Dette er en kommentar skrevet av
Dette er en analyse skrevet av
Opinion, ledende i analysebransjen i Norge, fortsetter sin imponerende vekst med 16 % omsetningsøkning i 2022 og ansettelse av nøkkelpersoner som James Andersen og Charlotte Hartberg. Selskapet, nå landets største analysebyrå, satser stort på innovasjon og utvikling.

Opinion har vært bransjens vekstvinner i Norge de siste fire årene. Veksten fortsatte i 2022 med 16 % omsetningsøkning sammenlignet med året før. Bare siden 2019 har Opinion nær doblet omsetningen. Vi vokste også i antall, noe vi fortsetter med i år.

2023 har begynt like bra, med en vekst som lar oss hente inn noen svært spennende tilskudd til huset:

James Andersen: Tidligere daglig leder/country manager for det internasjonale analysebyrået YouGov i Norge. James kommer inn som seniorrådgiver.

Charlotte Hartberg: Tidligere medgründer av Pollstat, som ble kjøpt opp av Norstat i 2022. Charlotte begynner som senior prosjektleder/teamleder for kvantitative analytikere i Opinion.

Det stopper ikke der: Vi henter inn hele fire nye, unge analytikere: Hedda Fondevik, Matheus Akuffo-Mensah Sæknan, Håkon Otterlei og Hallvard Wæhler.

"Jeg har i mange år hatt lyst til å ta steget over i et større analysemiljø, til et selskap som selv bestemmer egen utvikling, uten å måtte be pent om lov til alt mulig fra et internasjonalt hovedkvarter. Opinion var sånn sett det naturlige valget, og med min gamle makker Stian allerede på plass gleder jeg meg til å kaste meg inn i markedet igjen"
- James Andersen om overgang til konkurrenten

Ledelsen fornøyd med veksten

Opinions administrerende direktør John Lauring Pedersen er fornøyd med å ha fått på plass nyansettelsene og kommenterer ekspansjonen slik:

- Det er veldig hyggelig å kunne ønske nye fjes velkommen på skuta! Vi har de siste årene virkelig fått uttelling for alt arbeidet vi la ned etter at vi i 2014 kjøpte Opinion. Nå er vi, etter oppsplittingen av Kantar, blitt markedsleder og skal jobbe knallhardt fremover for å vise oss tilliten verdig. Det skjer utrolig mye spennende innenfor analysebransjen om dagen, med nye KI-verktøy som vil revolusjonere måten vi jobber på, noe  vi investerer mye tid og ressurser i.

Han får støtte fra styreleder Helge Onsum som ikke er mindre fornøyd:

- Det er utrolig morsomt å følge en så dedikert og kreativ gjeng som de ansatte i Opinion. Det er også svært tilfredsstillende å kunne følge et selskap som tilsynelatende trosser et krevende marked, om man ser på media-/marketing-bransje under ett.»

Opinion AS er eneste uavhengige og ansatteide av de fem største analysebyråene i Norge. Siden 2023 er Opinion landets største analysebyrå. Selskapet omsatte for 131 MNOK i 2022, og teller i overkant av 50 ansatte. Bransjeveteran og tidligere Norstat-gründer John Lauring Pedersen er adm. dir. Tidligere NOA-gründer og AEGIS-sjef Helge Onsum er styrets leder.

Kontaktperson: