Korona
24.3.2020
24.3.2020

Ni av ti nordmenn støtter regjeringen i å videreføre nasjonale tiltak til over påske

Dette er en kommentar skrevet av
Dette er en analyse skrevet av

Norske koronamonitor har intervjuet 735 nordmenn samme dag som regjeringen besluttet å videreføre nasjonale tiltak til etter påske. Ni av ti nordmenn støtter regjeringens beslutning.

Norsk koronamonitor som gjennomføres av Opinion viser solid støtte til regjeringen samme kveld som myndighetene annonserte at nasjonale koronatiltak videreføres til etter påske.

90 prosent av nordmenn oppgir at de støtter beslutningen til regjeringen som i dag besluttet at alle de nasjonale tiltakene videreføres til etter påske. 6 prosent svarer nei og 4 prosent sier vet ikke/ingen mening.

- Dette er en solid tillitserklæring fra det norske folk til regjeringens beslutning. Vi må likevel studere dette over flere dager fremover for å kunne vurdere støtten til regjeringens beslutning totalt sett. Mange nordmenn har trolig behov for ta inn over seg hva dette betyr i praksis, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion AS.

Regjeringen besluttet å videreføre de strenge tiltakene for å begrense koronasmitte til over påske, til 13. april. Norsk koronamonitor har samme kveld etter dette spurt 735 nordmenn om de støtter denne beslutningen.

- Vi jobber hardt med å dokumentere nordmenns opplevelser dag til dag etter at koronaepedemien inntraff. Vi er også stolte av å kunne presentere nordmenns umiddelbare tilbakemelding på regjeringens beslutning samme dag som regjeringen gjør sin beslutning, samt dokumentere oppdaterte tall rundt koronasituasjonen i Norge løpende, sier Askheim.

Om Norsk koronamonitor

Norsk koronamonitor vil offentliggjøre en rekke nye tall om hvordan nordmenn håndterer koronaviruset. 

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.

Opinion vil også etablere et nasjonalt befolkningspanel for studier knyttet til konsekvenser og effekter av koronasituasjonen, i samarbeid med forskningsmiljøer, myndigheter, bedrifter, organisasjoner, media med flere. 

Ta gjerne kontakt med

Ola Gaute Askheim

Ola Gaute Aas Askheim på 922 34 056 eller olag@opinion.no 

Nora Clausen på 984 03 047 eller nora@opinion.no

Kontaktperson: