Nyhet
4.7.2024
4.7.2024

Flertall av nordmenn ønsker å øke aldersgrensen i sosiale medier

Dette er en kommentar skrevet av
Tove Botnen
Markedsdirektør
Dette er en analyse skrevet av
Tove Botnen
Markedsdirektør
Et flertall av nordmenn ønsker å øke aldersgrensen i sosiale medier, viser ferske tall fra Opinions samfunnsmonitor. Andelen har økt fra i fjor.

64 prosent ønsker å øke aldersgrensen på sosiale medier som Snapchat, TikTok og Facebook fra 13 år til 16 år. 23 prosent sa seg uenig, mens resten svarer at de ikke vet. Dette viser en ny undersøkelse fra Opinions samfunnmonitor. 1000 personer har svart på undersøkelsen.

Vi ser en økende støtte i befolkningen til å øke aldersgrensen i sosiale medier, sier ansvarlig for Opinions samfunnsmonitor, Tove Botnen.

I februar 2023 var det 52 prosent som var for høyere aldersgrense.

Støtten størst blant de i 30-årene

Støtten for å øke aldersgrensen på sosiale medier er størst blant de i 30-årene, hvor hele 72 prosent ønsker en økning. Et flertall i alle aldersgrupper er for å heve aldersgrensen. Dette viser at det er en bred oppslutning om å heve aldersgrensen i hele befolkningen.

Botnen forteller at Opinion har fulgt unge i flere år og har fått høre av flere at de ønsker å logge av sosiale medier, men syns det er vanskelig. I Opinions UNG-studie fra oktober 2023, oppgav 3 av 5 i alderen 15-25 år at de ønsket å redusere skjermtiden sin.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er gjennomført i Opinions samfunnsmonitor, i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen over 18 år på 1000 personer i uke 25 2024 og i uke 8 2023. Opinions samfunnsmonitor gjennomføres annenhver uke og belyser ulike dagsaktuelle problemstillinger i det norske samfunnet. Undersøkelsen ble gjennomført via telefon.